Jack Russell Terriër

Vier prachtige Jack Russell pups geboren op 13 maart 2007!

Eindelijk is het zover! Onze Jack Russell Boomer is op dinsdag 13 maart 2007 bevallen van vier prachtige pups. Vier dagen eerder dan verwacht, maar toch kerngezond. Het begon allemaal op maandagavond, toen ik merkte dat Boomer onrustiger was geworden. Ze had ook al de hele dag niets willen eten. Voor alle zekerheid heb ik mijn matras naar beneden gesleept, om bij haar te kunnen slapen! Je weet maar nooit dat het 's nachts gebeurt...

De geboorte van de Jack Russell pups

Geboorte van het tweede pupje, eerstgeboren Jack Russell reutje ligt op de voorgrond. 's Morgens rond 07 uur 30 werd Boomer pas echt onrustig! Voortdurend achter mij aan lopen, piepen en de aandacht trekken! Omstreeks 9 uur 's ochtends kreeg zij haar eerste weeën. Deze waren al direct vrij hevig, compleet met rillingen en om 10 uur werd het eerste pupje al geboren. Het was een wit reutje met een bruine tekening op het kopje. Een heel stevige pup, trouwens.

Pas anderhalf uur later (ongeveer om 11 uur 30) kwam het tweede Jack Russell teefje, een tricolor pupje. Op de foto linksboven is dit teefje net geboren. Ik heb hierbij een klein beetje moeten assisteren, omdat het vlies maar niet wilde scheuren. Het white and tan reutje is ondertussen al helemaal drooggelikt en heeft ook al mogen drinken bij Boomer. Het ligt zorgeloos te soezen onder de warme gloed van de lamp, terwijl mama zich verder inspant voor de rest van haar kroost.

Weer anderhalf uur later (om 13 uur) kondigt zich een derde tricolor teefje aan. Dit teefje heeft een zwart maskertje, en enkele zwarte tekeningen op de rug. Het heeft bruine vlekjes boven de ogen. Op de afbeelding rechts ligt het versgeboren in het midden, tussen broer en zus.

Om 14 uur 30 tenslotte werd het laatste pupje geboren. Dit is een tricolor reu (white, tan and black). Ook dit pupje heb ik een beetje moeten helpen om uit het vliesje te geraken.

Na de geboorte (één dag oud)

Na de geboorte is Boomer wat gaan rusten, met de drinkende Jack Russell pups bij haar. Ze likt ze regelmatig schoon en is extra waakzaam geworden! Zo heeft ze de kat al een flinke bolwassing gegeven omdat die gewoon even wilde komen kijken naar de kleintjes! Dit is ter bescherming van haar pups, want normaal kan ze goed overweg met katten.
De pups net geboren en verder ...


Disclaimer & privacybeleid