Jack Russell Terriër

Voorstelling van onze Boomer

Jack Russel Boomer Boomer is een Jack Russell Terriër, een tricolor teefje geboren op 19 maart 2005 op een boerderij in West-Vlaanderen. Het is een heel lief, volgzaam, pienter en ontzettend vrolijk hondje.
Ik heb haar gekozen uit een nestje van vijf kleine hummeltjes. Toen ik ging kijken lagen twee puppy's te snurken bij hun mama. De overige drie pupjes probeerden verwoed mijn aandacht te trekken door mijn schoenveters beet te pakken en er met hun hele lijfje aan te gaan hangen.
Boomer bleek tijdens de spelletjes met broer en zus niet het meest dominant, maar erg onderdanig was ze nu ook weer niet!

Jack Russell puppy Boomer in de tuin Thuisgekomen sliep kleine Boomer de eerste weken nog veel. En als ze dan wakker was, ging ze voorzichtig op ontdekkingstocht door het huis en de tuin. En waar het haar uitkwam poepte of plaste ze... :-(
Al snel leerde ze onze kat, Ruby kennen. Dit waren spannende momenten, omdat de kat aanvankelijk agressief reageerde. Gelukkig zijn ze ondertussen dikke maatjes geworden.

Van zodra ik kon, ben ik met Boomer naar de hondenschool gegaan. Daar leerde ze andere pups en volwassen honden kennen en oefenden we de basiscommando's. Ik heb er ook stapsgewijs ontdekt hoe ik met mijn hondje moet omgaan, zodat ze goed begrijpt dat ik de baas ben en niet omgekeerd.

Boomer als pupje

Nu is Boomer een heel aangename Jack Russel geworden. Ik kan haar bijna overal mee naartoe nemen, precies omdat ze zo 'goed gemanierd' is. Zo zijn we eens een week gaan kamperen in de Ardennen. Ze ging lekker met ons mee zwemmen in de rivier en huppelde de hele dag flink met ons mee in de bossen. Maar we hebben haar ook al meegenomen naar Dranouter, een druk bezocht folkfestival dat elk jaar in augustus doorgaat. Voorts gaan we dikwijls wandelen aan zee, in het bos of in de stad. Dit is plezant omdat Boomer netjes aan de lijn loopt en geen ongewenst gedrag vertoont, zoals vele andere honden wel doen.


Disclaimer & privacybeleid